Tal Med Børn

vIola samtale venskab

Viola og hendes mor samtaler om venskaber

Hør Viola og mor tale om venskaber – et af kortene fra Genbrugs Dialogkort Julekalenderen  jeg lavede i 2014 – den er lige aktuel i dag. Se længere ned i opslaget

Viola er fire år. Jeg holder meget af at være sammen med hende. Når jeg er sammen med hende udforsker vi verden sammen

viola

Bemærk hvor fint der er med pauser i mor og Violas  samtale.

 

 

Pauser giver Viola mulighed for at reflekterer og tage initiativ og sætte ord på. Og mor stiller  åbne og lukkede spørgsmål gentager, benævner, bekræfter og giver ideer til nye refleksioner.

Jo mindre børn,  jo flere bekræftelser, gentagelse og styring i samtalen, men altid med respekt for barnet

Lyt til Viola og hendes mor

Hvad fik børn og voksne  ud af at bruge dialogkort julekalenderen 2014

klar til julekalender                  julekalenderb1

Her  har en mor hængt en lang snor op om med 24 klemmer. Der er gjort klar til at drengene kan hænge de valgte julekalender samtale kort på snor hver dag. En anden mor har hængt dialogkortene op på snore.

Tak til jer for at indsende billeder. Send endelig billeder hvis du har taget nogle … send  via facebook eller til mette@metteweber.dk

Feedback

Vi har fået rigtig mange fine tilbagemeldinger på hvordan dem der har købt julekalenderne bruger dem.

Du får et par af dem her :

“Vil lige nævne, at jeres julekalender gør stor lykke og nytte hjemme hos os.Vi får talt om følelserne, og drengene får forklaret de ord, de ikke kender. Det er en hyggestund, inden de skal sove, og mens vi tæller ned og glæder os til jul.
Efterfølgende når der opstår situationer med de følelser, vi har talt om, siger jeg “Nu er du da vist fx. irriteret som Bamse var” – på den måde mærker de også følelsen i kroppen i nuet, hvor den er.
Er sikker på den også kommer frem næste år! ”

“Vi bruger Julekalenderen i en modtageklasse (børn der netop er kommet til Danmark og skal lære dansk, inden de sluses ud i de “almindelige” klasser. Vi giver lyd fra os, når vi har prøvet dem af ”

“Mine drenge på 5 og 12 år glæder sig hver dag til at trække et nyt kort, de skiftes således at de hver især trækker et kort hver anden dag. Min søn på 12 år har autisme og dette er en god måde at få snakket sammen om emner, selvom han ikke er så snakkesalig. I dag trak lillebror kortet savn, hvilket endte med to ulykkelige børn og tårer, som savnede deres oldefar og oldemor, den ene er død. Vi fik vendt emnet alderdom og døden også. Jeg synes at kortene er gode og håber at vi til næste år får længere samtaler. God jul”

obsJulekalenderen  der er  194  julekalendere tilbage  Vær sikker på at få den. Når de sidste er solgt bliver den ikke genoptrykt

 

ForsideJulekalenderf

PRIS til 14 oktober 2020  Kr. 199,- ex forsendelse

15 oktober – 1 november 2020 Kr. 249,- ex forsendelse

1.nov – 7 november Kr. 299,- ex forsendelse

7.nov – 28 november Kr. 349,- ex forsendelse

Jeg har “analyseret” samtalen mellem Viola og mor på baggrund af Den Motiverende Samtale og Martemeo principper, som du kan lære mere om på ForældreLounge

TilmeldforældreLounge

 

Hør hvad Center for børneliv har at sige om venskaber på afstand  

 

Mette Weber

Mette Weber

Din Sparringspartner i Personlig Udvikling & Forældreledelse

Skriv en kommentar

Tal Med Børn - På Den Fede Måde

Få tips og bliv den forældre du ønsker at være

Du får du en E-bog, gode råd, og værktøjer, så du bliver den forælder, dine børn har brug for 

Navn:
E-mail: