Tal Med Børn

Vind eller Bestil en samtale Julekalender

 

konkurrence

Denne konkurrence er slut

men du kan deltage i andre

Læs om dem ved at klikke på Konkurrencer

konkurrencer

 

Vinderen af julekalenderen er trukket  den 1. November og den er sendt til hende

 

 

Forside på et af de 24 kort

IMG_6598

Bagside tekst på Kortet Bange

img_1873

Årets Julekalender  – en gave som børn husker resten af livet

En julekalender, hvor du giver gaver i form at samvær, nærvær og tid med børn. 5-15 min samtale om noget betydningsfuldt hver dag fra 1. december og til Juleaften

Det er nu slut med:

 • slik og uanvendeligt ligegyldigt plastiklegetøj i pakkekalenderen
 • din hovedpine over alt det du skal finde på til pakkekalenderen.
 • at skulle bruge tid på at pakke alt legetøjet ind som ungerne glemmer efter få øjeblikke

 

Julekalenderens 24 dialogkort handler om  følelser og tanker:

ForsideJulekalenderf

bange, bekymret, drille, ensom, fantasi,
gavmild, grådig, glad, irriteret, holde uden for (jalousi),
ked af det, lyve, længes, misundelig, opgivende,
overrasket, savn, sjov, skuffelse, spænding, sur, taknemlig,
travlhed, trist, træt, tro, tålmodig, utålmodig, ubehag,
utilfreds, uenig, vrede, venskab, ønsker

 

Jeg ved ikke nok om hvad julekalenderen er og vil gerne læse mere om den

Læs mere

 

Jeg vil være sikker på at få julekalenderen, vil ikke vente på at se om jeg vinder den –

jeg bestiller den NU

og inden 7 november med 50kr. rabat til Kr. 249, + forsendelse

 bestilnu

 

Hvad siger dem der købte julekalenderen i 2014 og 2015

“Det går rigtig godt herhjemme! Mine to børn glæder sig hver dag til at trække et nyt kort. De er gode til at samtale og fortælle om ting som er svært, godt osv. Rigtig gode kort. Min pige er 5 år og min dreng er 8 år. Jeg synes faktisk ikke at kortene kun går til 8 års alderen. Jeg mener nemt at man i hvert fald kan bruge kortene til 10 års alderen”

“Her skiftes mine to børn til at trække et kort. De får begge taletid og vi snakker alle 3 sammen om kortene. De kan sagtens finde ud af at skiftes, selvom de i andre situationer ofte skændes om hvis tur det er. En løsning, de selv har fundet, er at slå sten-saks-papir uden nogle sure miner. Er der sure miner, så er det mig, der vælger.

“I skovserne, som er husets yngste gruppe(børnehave ) – trækker vi et kort hver dag og snakker om det ! Vi fortæller også vores forældre om kortene, hænger dagens kort på vores infotavle og håber på at de taler videre med deres børn derhjemme!”

“Kortene bruges i min første klasse på Ebeltoft Skole – flere af mine kolleger er begejstrede, så der kommer nok flere bestillinger næste år . Jeg spændt på, om nogle forældre vil bruge julekalenderen hjemme vi har givet dem linket ”

“Vil lige nævne, at jeres julekalender gør stor lykke og nytte hjemme hos os.Vi får talt om følelserne, og drengene får forklaret de ord, de ikke kender. Det er en hyggestund, inden de skal sove, og mens vi tæller ned og glæder os til jul.
Efterfølgende når der opstår situationer med de følelser, vi har talt om, siger jeg “Nu er du da vist fx. irriteret som Bamse var” – på den måde mærker de også følelsen i kroppen i nuet, hvor den er.
Er sikker på den også kommer frem næste år! ”

“Vi bruger Julekalenderen i en modtageklasse (børn der netop er kommet til Danmark og skal lære dansk, inden de sluses ud i de “almindelige” klasser. Vi giver lyd fra os, når vi har prøvet dem af ”

“Her bruger vi kortene til tre børn, de skiftes til at trække et kort om dagen. Rækkefølgen går ok. Men jeg synes ikke de to på næsten 6 år er helt gamle nok til at snakke med om de følelser. For hende på 8 går det fint. Alle tre får taletid hver dag. Men det kniber med at have tålmodighed til at høre på de to andre.”

Mine drenge på 5 og 12 år glæder sig hver dag til at trække et nyt kort, de skiftes således at de hver især trækker et kort hver anden dag og det virker uden problemer. Min søn på 12 år har autisme og dette er en god måde at få snakket sammen om emner, selvom han ikke er så snakkesalig. I dag trak lillebror kortet savn, hvilket endte med to ulykkelige børn og tårer, som savnede deres oldefar og oldemor, den ene er død. Vi fik vendt emnet alderdom og døden også. Jeg synes at kortene er gode og håber at vi til næste år får længere samtaler. God jul

Hvordan deltager du

Skriv hvorfor du skal vinde julekalenderen i kommentaren under dette indlæg.

Husk også at dele på ikonerne for at være med i konkurrencen

de ser således ud:   Skærmbillede 2015-10-06 kl. 07.40.21

du finder dem nederst på siden her

Psst:

når du tilmelder dig, bliver du samtidig tilmeldt Tal med børns inspirationsmail med råd og  gode tilbud

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Mette Weber

Mette Weber

Din Sparringspartner i Personlig Udvikling & Forældreledelse

34 reaktioner

 1. Har to drenge der vil have så meget gavn af de kort – og mor her vil glæde sig til hyggen ved denne julekalender ????❤️????

 2. Den kunne jeg godt tænke mig at vinde til min dreng på 6 år????.
  Det er et godt alternativ til alle de andre julekalendere????????
  Nærvær i den travle juletid????????

 3. Her i huset er vi ved at bygge en hverdag op uden far og det er hårdt. Især min 9-årig datter er meget eftertænksom. Heldigvis er hun god til at stille mange spørgsmål og jeg svarer så godt jeg kan. Hun kommer selvfølgelig ikke om alt med hendes spørgsmål og hin er meget påvirket af hvad hendes store teenage-søskende mener. Min veninde vidste mig hendes samtalekort og de er guld værd til min datter og mig. Kortene blev bestilt og pludselig blev der sat ord på flere ting vi bestemt ikke selv havde tænkt på.

  Denne julekalender ville være skøn at vinde – i stedet for chokolade- og pakkekalendere så bliver der sat ord på vigtige ting som både hende på 9. Men nu også lillesøster kan få gavn af.

 4. ÅHr det ville jeg gerne vinde. Har en dreng som tænker over alt i livet og lidt til så ville være dejligt at komme omkring nogle emner! Ville så gerne have haft den sidste år! Så ville virkelig gerne vinde en kalender!

 5. Jeg ville rigtig gerne vinde????????har 3 piger der ville få meget gavn af dette. Måske de også kan bruges i mit Arb som pædagog. Det kunne være spændende at prøve????????????????????

 6. Vi ønsker os julekalenderen af flere grunde. Blandt andet har vi tidligere brugt en sko i vinduet, som nissen har lagt noget i om natten. Men hytten blir jo fyldt med små-dutter som ungerne enten synes er åååndssvage eller som går i stykker efter tre dage. Men vi vil så gerne bevare nissen om natten. Og dér ville julekalenderkortene være perfekte!
  Der ud over arbejder vi stort med følelser, empatisk, etc… julekalenderkortene vil være fantastiske at tale om den slags ud fra. Og så elsker den store sådan set at tale om alle mulige ting, så dén del vil også være lige i øjet.
  Men mest af alt vil indholdet i kortene være GULD for vores familie lige nu :-)

 7. Fantastisk idé med en sådan julekalender ???? rigtig god måde at lære de små at reflektere på, og få sat nogle af deres tanker ekstra i spil. Kan være med til at sikre, de ikke går og gemmer på noget uforløst og også hindre mobning af andre, da samtalen om emnerne kan være med til at skabe mere empati hos de små, så de også får en forståelse for, hvordan andre kan have det, og at vi skal passe godt på hinanden. Lige nu er vores søn for lille til kalenderen, men vil stadig elske at have den og tage den frem og bruge sammen med ham, når han vokser op. Ikke kun til jul, men året rundt ????

 8. Det ville være fantastisk gave at få, så er der lidt at sætte i gang i løbet af dagen, lidt at gøre noget særligt ud af, og evt tage med på job i Vuggestue til arbejde med børnene og div sprog projekter ????

 9. Ville være super fedt at vinde. Har 3 børn fra 6 til 12 år og vi bruger allerede søndags kortene og er rigtig glade for dem ☺

 10. Den må meget gerne blive min☺️ Jeg vil bruge den både privat med min yngste datter på 11 år og i mit job som pædagog i en børnehave. Idéen om et kort om dagen passer både til en samlingsstund og en hyggestund efter skole eller inden sengetid ????❤️

 11. Tænker at den herhjemme i virkeligheden kunne bruges både sammen med min 6 årige datter og hendes 2 teenage søskende, de er jo forskellige steder i livet men det er mange af de samme følelser og tanker der er ❤️
  Og ps mor ville elske at blive vejledt lidt også og have en naturlig årsag til at tale med de store unger ❤️ jeg har ikke haft teenager børn før ????????

 12. Ville være guld værd at vinde, med en storebror der er under udredning for autisme, der har meget svært ved at sætte ord på, og to mindre søskende der har en masse spørgsmål der rumsterer rundt i hovedet, så vil det være et super redskab ????

 13. For at styrke mine familiebånd, som trænger til nye vinkler. Der kunne sådan en julekalender være en god start.

 14. Det ville være super fedt at vinde. Mine børn er 6 og 8 år. Vi har ingen erfaring med kortene men vil meget gerne prøve????

 15. Jeg ville elske at vinde samtalekalenderen. Min mand og jeg står desværre over for en skilsmisse, og det kan næsten ikke komme på et værre tidspunkt, lige op til jul. Samtalekalenderen ville være et fuldstændigt uvurderligt redskab til at snakke med vores børn i den svære tid, der kommer og også vise dem, at vi kan snakke om alt. Vores børn er 2, 6 og 8.

 16. Har tre børn der har svært ved at sætte ord på følelser. Og min ældste på 17 er flyttet på bosted da hun kæmper med efterfølgerne af cancer som hun fik som 10 årig…det påvirkede hende så voldsomt at hun forsøgte selvmord sidste maj mdr????så nu sidder vi tilbage med tre børn der kæmper en kamp med at sætte ord på deres følelser og tanker:( så det ville være perfekt at binde for at få gang i ordene fra dem alle tre

 17. Til mor og far. At være nærværende med sine børn er det smukkeste i verden, men i den digitale tidsalder kan det være en stor udfordring selv for forældrene at være tilstede i nuet..

 18. Min søn og jeg skal vinde fordi jeg gerne vil give ham nogle gode nærværende traditioner, og fordi jeg tror på vi begge kan lære en hel del ved de her kort om hinanden og om os selv <3

 19. Med 3 drenge i alderen 2,5-7 år kunne det være fedt med lidt god inspiration til kommunikationen med hinanden????????
  Og altid fantastisk med en julekalender såvel for børn som for voksne☃️????

 20. Vi ville elske sådan en fin kalender i vores hus???????? Man kan bare altid bruge ny inspiration og gode fif!

 21. Den vil jeg gerne vinde til at bruge med min datter på 3 år og senere min søn. Min datter registrerer mange ting, og følelser, og det kunne være rart med lidt støtte til at tale om følelserne.

 22. Ville gerne vinde og få hjælp til at kommunikere bedre med min søn. Han har svært ved at udtrykke sig og jeg håber at kortene kan hjælpe.

 23. Jeg vil gerne vinde denne kalender til mine drenge på 7 og 9 år og til mig selv. Jeg tror, at vi alle 3 kan have glæde af at tale sammen om kalenderens emner.

Skriv en kommentar

Tal Med Børn - På Den Fede Måde

Få tips og bliv den forældre du ønsker at være

Du får du en E-bog, gode råd, og værktøjer, så du bliver den forælder, dine børn har brug for 

Navn:
E-mail: