Tal Med Børn

står op for dig selv

Tør du stå op for dig selv?

Vær dig selv – stå op for dig selv

Du skal da bare være dig selv siger vi ..

Men hvad vil det sige at være sig selv?
Og hvad nu hvis mit selv er noget værre lort, er det så i orden at stå ved sig selv over for sig selv og i samvær med andre ?

Hvis jeg er mig selv, og står op for mig selv på en lorte måde overfor andre, mon jeg så ikke er nødt til at kigge mere indgående på mit selv, og skabe nogle ændringer i mig selv.

Det mener jeg. For ellers bliver mit liv et lorte liv hele livet. Jeg tror på at vi alle dybest set ønsker et lykkeligt liv sammen med andre. Vi har brug for et vibrerende og godt samarbejde med os selv og andre.

Derfor er det nødvendigt at sige sin mening på en konstruktiv, ærlig og ansvarlig måde, som du  selv kan stå ved også. At vise den gode vilje og passe på Den Gode Stemning uden at miste dig selv og din integritet.

 

Hvordan lærer man at stå op for sig selv

Hvis du ikke har fået mulighed for at være dig selv barn, fordi dine forældre ikke vidste hvad et barn har brug for og derfor ikke evnede at se, høre, forstå  og guide dig til at være din bedste udgave af dig, som må du tage fat som voksen.

Det er som Ole Thyssen har sagt :

aldrig for sent at få en lykkelig barndom

Det betyder at du må tage fat nu.

For at kunne stå ved sig selv må du lære dine kende behov, holdninger, grænser og værdier at kende . Begynde at kigge opmærksom på din adfærd, måden du er sammen med andre på og deres reaktioner på din adfærd.

Det kræver viden, selvindsigt og mod pludselig så at skulle stå frem, hvis man ikke synes om sit jeg, eller hvis man ikke har lært, hvordan man står ved sig selv på den fede måde. Ved du ikke hvad du skal gøre og hvordan så søg hjælp og du har taget første skridt mod at turde være dig selv.

Stå ved dig selv eller stå sammen

herlighedOg hvad nu hvis du har lært at stå så meget op for dig selv, at du glemmer at stå sammen med dem du elsker.

Glemmer at  stå op for andre.  At stå sammen med din partner i modgang og medgang med det som kommer gennem livet.

Er det så godt at stå op for sig selv?
Kan du stå så meget op for dig selv at du glemmer at anerkende og respekterer andre. Blive for meget dig selv?

Det vil jeg mene. Hvis dit  jeg bliver større end dit vi.

 

Kunne det være en af årsagerne til de mange skilsmisser at vi er blevet for meget til jeg?

 

 

 Lær dit barn at stå ved sig selv

Ønsker du at dit barn skal lære at stå ved sig selv på den fede måde, hvad er det så det må lære og hvad er det du skal kunne som forældre ?

Overordnet kan jeg sige at det er alle de temaer, vi tager op her på tal medbørn.dk og jeg Rådgiver i

Det er nødvendigt at dit barn bliver set, hørt og guide med personlig autoritet gennem dets opvækst. Det er vigtigt at dit barns jeg integreres med familiens vi. At det lære at respektere og anerkende sig selv og andre.

8  råd til hvordan dit barn opnår at stå ved sig selv på den fede måde

  1. Anerkend dit barns følelser – Hvorfor anerkende følelser som er
  2. Vis empati – Det forstår vi godt siger vi, men gør vi
  3. Vis personlig autoritet og vær tydelig – Personlig autoritet i familien
  4. Lær dit barn ansvar og fællesskab ved at give det opgaver – Hold dig fra dit barns banehalvdel
  5. Lyt til hinanden og med hjertet – Lyt med hjertet
  6. Styrk dit barns karakterdannelse – Styrk dit barns karakterdannelse
  7. Find zonen for nærmest udviklingstrin hos dit barn – En kærlig hånd
  8. Vær nærværende og opmærksom i samværet – Mød dit barn med nærvær

Få hjælp til at være den forældre du ønsker

Magiske Søndagskort kan hjælpe dig til at stå ved dig som forælder og på den fede måde

Magiskesøndagskort

Læs mere om Magiske Søndagskort
Klik på
Læs mere

Læs mere

Kunne du lide indlægget?

Hvis du tror, at dine venner vil få noget ud af blogindlægget, må du meget gerne dele. Du finder knapper til deling nederst på siden

“Stå ved sig selv blogindlæg” fra mit skønne netværk

Vigga Wagtberg er parterapeut og har siden 2012 arbejdet med terapi for par og enkeltpersoner i indre København. Hun har skrevet et super indlæg om  9 grunde til at du bliver behandlet nedladende

Maybritt Laisbo fra Cityprinsesserne.dk har skrevet et personligt og ærligt indlæg om at stå ved sig selv, og være tro over for sit inderste jeg. Jeg kan varmt anbefale hendes ægte skriverier om kvindelivet. Du kan læse hendes indlæg her: Lille kat, lille kat, hvis er du? Jeg er sgu min egen!

Else Togo fra Fusionista.dk har skrevet et fantastisk indlæg om et dilemma, som jeg tror de fleste kan genkende fra deres liv. Hendes totalt funky beskrivelser er helt sikkert noget der taler til mig, og jeg kan give hendes indlæg mine varmeste anbefalinger med: Er jeg i handle- eller lideform?

Psykoterapeut, debattør og foredragsholder Odile Poulsen har skrevet et  inspirerende indlæg om sine egne oplevelser og refleksioner om skadelig kommunikation  Tal med hjertet

Anja Lysholm ejer af Frit sind – Åbent hjerte har skrevet dette indlæg  Måske bliver du skide sur på mig nu

Lisbeth Lysdal Tankemassør, Hypno- og NLP terapeut  skriver et blogindlæg med titlen Har du svært ved, at stå ved dig selv?

 

 

Gem

Gem

Mette Weber

Mette Weber

Din Sparringspartner i Personlig Udvikling & Forældreledelse

En reaktion

Skriv en kommentar

Tal Med Børn - På Den Fede Måde

Få tips og bliv den forældre du ønsker at være

Du får du en E-bog, gode råd, og værktøjer, så du bliver den forælder, dine børn har brug for 

Navn:
E-mail: