Tal Med Børn

Slip din indre hønemor fri

Giv slip på din indre hønemor og vis vejen for dine kyllinger, så de kan lære at klare sig selv. Når du slipper din indre hønemor fri gør du børn stærke og robuste ,så de kan klare verden.

 

jegkangodt
Din fornemste opgave som forældre er er at give dine børn mulighed for at kunne stå på egne ben. Slip dem fri lidt efter lidt, når de er klar til næste udviklingstrin – næste skridt.
Det er vigtigt at kunne stå på egne ben for at opleve sig succesfuld og få et godt liv.
Hvis du er for meget hønemor umyndiggør du dine børn og de får svært ved at klare sig.

Når du er for meget høne mor eller  far der pakker ind i vat og bomuld, svigter du dine børn. Selvom det du gør, er med bedste intension.

Børn  der ikke aner, hvad der er i deres skoletaske, eller hvilke fag, de skal have, ikke ved hvor madpakken er eller hvad der er i den bliver usikre
skriver Thomas Skovbo far, bonusfar og viceskoleleder i en glimrende artikel De skal kunne stå på egne ben
Det ER svært at slippe sin indre hønemor –  jeg ved det.
Læs hvor svært det var for Rosa

Rosa tog på klatre tur med sin søn Ninjaen …

Jeg havde glemt det i min begejstring over dagens aktivitet .. turen til klatrebanen mellem træerne i den dejlige skov, som jeg kender så godt.
 
Jeg havde glemt det svært afsmidelige kendetegn, som jeg opdagede ved mig selv dengang for mange år siden, da jeg blev mor for første gang .. dengang jeg opdagede, at jeg godt kunne blive bange.
 
Jeg husker mig selv som hende den vilde drengepige, der vovede sig ud på kanten og aldrig faldt ned .. så blev jeg mor .. og så blev mange ting farlige og jeg holdt op med at vove mig ud på kanten. WHAT!?!
 
Ting, som jeg havde gjort før .. gå alene i mørke .. dykke helt vildt dybt .. skøjte mellem bilerne (det var tankeløst) .. springe ned fra tage .. alt muligt halsbrækkende! .. det var jeg pludselig SÅ færdig med, da jeg blev mor.
 
Både fordi, jeg skulle passe på, at jeg selv skulle være helskindet .. så er det lettere at passe sine unger og fordi jeg gjorde mig alle mulige forestillinger om, hvad der kunne ske med mine unger .. og det gav et sug i maven.
Jeg mobiliserede alle mine talenter for at undgå at sætte mit sug i maven over i mine unger .. jeg holdt sågar op med at frygte edderkopper .. bare hør mig tale pænt om de skønne skabninger .. det har jeg lært mig selv netop af den ene årsag .. jeg blev mor Sikke en gave det lige var!
 
Men uanset hvor meget jeg end opmuntrer mine unger til at prøve det, som de har lyst til, så sidder hønemor stadig på min skulder og klukker sine kedeligheder.
 
Jeg ved, at hun er der og jeg vender det døve øre til, mens jeg smiler til Ninjaen, der klatrer afsted og har godt styr på sine sikkerhedsforanstaltninger dér 7 meter over jordoverfladen .. jeg kan høre, hvor koncentreret han er på den særlige stille måde, han udtrykker det .. så stille, at det kommer som en stormbølge, da hønemor på min skulder flår den øreprop ud, som jeg har monteret netop for at undgå hendes kaglen.
 hønemor
‘Tænk, hvis han glemmer at sikre sig!
Tænk, hvis han falder ned!
Tænk, hvis han kalder og du kommer for sent!
Tænk, hvis!!!’
 

Hønemor klattede mig godt og grundigt ned ad ryggen, så det eneste, jeg havde lyst til, var at komme ned og vaske hende af mig.

Jeg tog en dyb indånding og sagde roligt til Ninjaen:
Jeg vil gerne ned fra træerne nu .. du kan bare klatre videre
‘Okay, Mor’,
sagde han og klikkede sin sikring fast og banede sig vej gennem udfordringerne uden mig (FEDT! skreg jeg ad hønemor inde i mig selv).
Jeg kom ned og fulgte ham nede fra jorden .. og nu kommer det sejeste ..
Han benævnte sin begrænsning, da han kom til en bestemt forhindring:
Mor, denne forhindring er altså for uhyggelig .. jeg vil gerne ned nu
Han huskede at mærke sig selv og sige det højt! Dælme dejligt, Ninja!!!
Jeg glemte, at hønemor tager med på tur ..
Næste gang må jeg huske det og lade hende blive hjemme .. for Ninjaen og jeg er enige om, at gøre klatreturen om og prøve at komme længere næste gang.
 
Pssst!
 
Husk at rose dig selv for at vende hønemor ryggen
Tak for at dele din historie Rosa

Hvordan slipper du din indre hønemor?

Det er svært at være forælder. Først skal vi drage omsorg og begrave børnene i uforbeholden kærlighed 24-7. Derefter skal vi påbegynde vores opdragelse i anerkendelsens hellige navn og langsomt klippe navlestrengen, inden den kvæler både børn og voksne.I mine øjne er der alt for mange forældre, der har alt for svært ved den sidste del og desværre kvæles barnet før den voksne. Giv slip. Lad dit barn stå selv, gå selv og gøre sig afgørende erfaringer selv. Gør dem til hovedpersoner i deres egen tilværelse, og giv dem mulighed for at vokse lidt hver eneste dag. Børn kan meget mere end de selv tror, og dobbelt så meget som deres forældre tror, men de er nødt til at opdage det først…

Thomas Skovbo

Jeg ved det der er svært, men du skal gøre noget.
Hvad er det du skal gøre?
Du skal blive den forældre som Thomas skriver om.

Jeg hjælper dig på vej på flere måder med viden og redskaber der gør det lettere.

Inddrag dine børn – brug  Magiske søndagskort – det skaber livsglade børn

Magiskesøndagskort

Brug samtalekortene om søndagen og  på underlig vis skaber du Magi i hverdagen

¨

 

 

 

 

 

 

Bliv en tilfreds forælder og give dine børn en robust stemme

Medlemskab af ForældreLounge for bevidste forældre

 

Gem

Gem

Mette Weber

Mette Weber

Din Sparringspartner i Personlig Udvikling & Forældreledelse

Skriv en kommentar

Tal Med Børn - På Den Fede Måde

Få tips og bliv den forældre du ønsker at være

Du får du en E-bog, gode råd, og værktøjer, så du bliver den forælder, dine børn har brug for 

Navn:
E-mail: