Tal Med Børn

Føler dine børn sig elsket?

Børn har brug for at føle sig elsket

Små børn har brug for betingelsesløs kærlighed for at udvikle selvværd og blive til empatiske voksne. Brug for fuldkommen kærlighed, hvor de bliver bekræftet i at de bliver elsket som dem de er, ikke for hvad de gør og ikke gør.

Lad mig stille dig et spørgsmål, før jeg går videre med min historie om ikke at have følt sig elsket.

Hvordan ved du om dine børn føler sig elsket?

Nej vel .. det ved du vel dybest set ikke.

Du ved du elsker dem og synes du viser dem din kærlighed. Om de føler sig elsket ved du dybest set ikke. De har brug for at mærke den kærlighed DE har brug for.

Jeg følte mig ikke elsket som barn

At jeg ikke har følt mig elsket som barn, har gennem mit voksenliv givet problemer med kærligheden til mig selv, i de relationer jeg har indgået i og min måde at vise mine børn kærlighed på.

Jeg tror, at man skal kunne elske sig selv, for at kunne elske andre og fundamentet grundlægges i barndommen.

Derfor var det en befrielse, da det i terapi, gik op for mig at jeg ikke havde mærket mine forældres kærlighed på den måde, jeg havde haft brug for. Før jeg blev klar over det, havde jeg hos min partner higet efter den kærlighed, som min mor ikke havde kunnet give mig og han naturligvis ikke kunne give mig. Det frigav bundet smerte at opdage, at jeg aldrig havde følt jeg fik den kærlighed, jeg havde haft brug for og det frigav så meget energi at forsone mig med det.

Mine forældre gjorde deres bedste

Mine forældre har gjort deres bedste for at vise mig deres kærlighed. Vise at de elskede mig. Det gør forældre.

Jeg er ikke i tvivl om at begge mine forældre HAR elsket mig. Men desværre har jeg ikke FØLT mig elsket, ikke mærket mine forældres kærlighed og det er der mange grunde til. Du får her et par stykker af dem.

En af grundende er, at min far kort tid efter  jeg blev født og de første år af min levetid, fløj på Grønland og i Afrika og derfor var meget fraværende i lange perioder. Vi havde ikke nødvendig tid sammen.

Min mor, som derfor var meget alene med mig. Hun savnede min far, var i perioder deprimeret og havde ikke selv følt sig elsket som barn.

Mine 2 primære kærlighedssprog er anekendende ord og fysisk berøring. Jeg fik ikke anerkendelse for den jeg var og faktisk desværre heller ikke for det gjorde. Blev ikke guidet på den fede måde og fik ikke empatisk feedback som børn har brug for

Mange problemer kunne været undgået, hvis mine forældre og jeg havde haft den viden, vi har i dag.

Derfor deler jeg ud af den viden, så du kan gøre det bedre end de og jeg kunne. Forbedre din måde at vise dine børn kærlighed på, hvis der er brug for forbedringer.

Hvad kan du gøre ?

Jo mere betingelsesløs kærlighed du er i stand til at give, jo mere oplever dine børn sig elsket. Samtidig bliver det nemmere for dig som forældre at forstå dem og håndterer deres adfærd

Du får lige et spørgsmål mere, inden jeg går videre med hvad du kan gøre for at dine børn mærker din kærlighed bedst muligt.

På en skala på 1-10 hvor god er du til at give betingelsesløs kærlighed ?
10 er ingen betingelser på kærligheden

Jeg ved det … det er ikke nemt det der med betingelsesløs kærlighed.

Hvad kan du gøre?

Tank dit barns følelses beholder op

Når du tanker dit barns følelsesbeholder op, er det det nemmere at guide dit barns adfærd, når følelsesbeholderen er ved at løbe tør og de reagerer på oplevelsen af din manglende kærlighed.

 

følelser

 

Brug for hjælp til at finde dit barns primære kærlighedssprog og lære hvordan du fylder dets kærlighedsbeholder op?

Bestil e-hæftet: Lær at tale et kærlighedssprog, som dit barn forstår
( kan også bruges med partneren)

Normalpris kr. 59, –

5kaerlighedssprog

bestilnu

 

Bestil et af de andre e-hæfter

Læs  Kærlighedssproget er universelt –  eller er det

 

inspirationsmail

og få det gratis e-hæfte: Er du skurk eller helt i dine forældre fortællinger

e-hæfteskrurkh

 

God fornøjelse med dit bevidste forældreskab

Gem

Mette Weber

Mette Weber

Din Sparringspartner i Personlig Udvikling & Forældreledelse

2 reaktioner

Skriv en kommentar

Tal Med Børn - På Den Fede Måde

Få tips og bliv den forældre du ønsker at være

Du får du en E-bog, gode råd, og værktøjer, så du bliver den forælder, dine børn har brug for 

Navn:
E-mail: