Tal Med Børn

Hvad du ønsker skal du få

Ønsker

Hvor tit taler du med dit barn om hvad det ønsker sig?

Jeg tænker ikke kun på de materielle ønsker, eller ønskedelen til jul. Jeg tænker på taler om glæden ved at ønske sig noget i dagligdagen, som man må arbejde for at få opfyldt. måske arbejde hårdt for fordi det er svært.  Noget man gerne vil lære, noget man gerne vil blive god til og så må arbejde for at opnå. Det er vigtigt at tale med børnene om glæden ved at arbejde for en sag, processen og så opleve at det lykkes, se resultatet. Det skaber glæde og en succes oplevelse. Hvis man giver op for ofte, kan man nemt opleve at man aldrig fuldfører noget og at man ikke er god til noget.

En ønskehistorie

En historie om hvordan du kan støtte dit barn i sit ønske eller stoppe det i at turde sit ønske højt

Hvert år deltager jeg i Børnehjælpsdagens  julefest i København for 100 anbragte børn.
I 2012 fik jeg en sød lille oplevelse da jeg var til julefesten

En pige i 9 års alderen kom hen til  Jytte Svendsen, Børnehjælpsdagens direktør og spurgte om hun måtte ønske sig noget.
Jeg elsker børn, der går efter det de vil og ikke tænker kan jeg nu det. Det gør de fleste børn heldigvis ikke . De er så umiddelbare til de når teenagealderen

Hun gik  direkte til den hun mener bestemmer i børnehjælpsdagen og spurgte om noget hun havde fundet ud af hun ønskede sig.

Jytte og pigen talte om det armbånd hun lige havde opdaget at børnehjælpsdagen producerer og nu ønskede sig. De talte om hvad der skulle til for at det måske kunne lade sig gøre. Børnehjælpsdagen har en drømmebank.

Da de var færdige med at tale sammen sagde jeg til pigen for at give hende en oplevelse af at det hun havde gjort var klogt og smart og for at støtte hendes selvindsigt:

 

Man kan altid ønske sig noget – det ER ikke sikkert man får det, men hvis man ikke spørger, får man det i al fald ikke. Så godt du spørger.

Det betyder meget hvordan vi svarer når børn spørger – det kan skabe selvværd og gode følelser eller vores svar kan gøre at de mister lysten til at spørge igen.

Børn bør lære at udsætte deres behov. Det er et godt grundlag for at kunne spare op og glæde sig – og dermed ikke ende i økonomisk uføre.

Læs også en artiklen om børn og økonomi –  jeg er blevet interviewet til i Live.dk

Mette Weber

Mette Weber

Din Sparringspartner i Personlig Udvikling & Forældreledelse

En reaktion

Skriv en kommentar

Tal Med Børn - På Den Fede Måde

Få tips og bliv den forældre du ønsker at være

Du får du en E-bog, gode råd, og værktøjer, så du bliver den forælder, dine børn har brug for 

Navn:
E-mail: