Tal Med Børn

Tal ikke om penge når børnene lytter

Kommer I tit til at lufte jeres økonomiske frustrationer, når børnene er til stede? Så er det meget muligt, at I skræmmer dem.

Det er en god idé, at fortælle børn på en konkret måde, hvordan I som familie vælger at bruge jeres penge. Men de skal ikke involveres i jeres økonomiske problemer.

Og skulle det smutte, at børnene har hørt noget, så er det vigtigt at tale med dem om det, så de ikke går rundt med en frygt. Det siger sundhedsplejerske og rådgiver i det gode familieliv, Mette Weber.

 

Skærmbillede 2013-02-22 kl. 04.57.37

– Små børn skal ikke involveres i økonomi.

Fra de er 6-7 år kan de godt begynde at forstå, hvordan I bruger jeres penge, men pengeproblemer skal I ikke inddrage børnene i.

Forældrene skal selv beslutte, hvordan de vil løse den slags. I dag er der en tendens til, at vi vil inddrage selv helt små børn i alting, og de skal være med til at beslutte en hel masse. Men det er ikke en god idé, fordi de ikke kan eller skal forholde sig til voksnes problemer, siger Mette Weber.

Læg mærke til børnenes reaktioner
Har I siddet ved bordet og diskuteret regninger og økonomi, så skal I lægge mærke til, om børnene bliver skræmte ved situationen, siger sundhedsplejersken.

– Man kan sagtens tale om, at ting koster over for børnene, men man skal være forberedt på, at der kan komme spørgsmål, hvis man beklager sig over store regninger. Og så skal man lægge mærke til, om børnene bliver forskrækkede, for så skal man selvfølgelig tale med dem om det. Men det kræver tilstedeværelse og nærvær, og det kniber det ind imellem med hos forældre, siger Mette Weber.

Lær dem, hvordan I prioriterer
Børn plager, det er nærmest en naturlov. Men i stedet for at spise dem af med, at I ikke har råd til det de ønsker sig, så lær dem om ordet prioritering, for det er i virkeligheden det, det handler om.

-”Vi har ikke råd til”, er alt for abstrakt en sætning for børn.

I stedet så skal I helt konkret illustrere over for dem, hvor mange penge, I har, og hvad de skal og kan bruges til. Så I gør det håndgribeligt for dem.

Hvis der er en portion penge til sjov, kan man godt inddrage børnene, når de har en vis alder, i hvordan I kan vælge at bruge dem som familie.

De skal også lære, at familien er et fællesskab, hvor alle skal have del i overskuddet, siger Mette Weber.

 

Læs også  Hvad du ønsker skal du få

 

 

Mette Weber

Mette Weber

Din Sparringspartner i Personlig Udvikling & Forældreledelse

En reaktion

Skriv en kommentar

Tal Med Børn - På Den Fede Måde

Få tips og bliv den forældre du ønsker at være

Du får du en E-bog, gode råd, og værktøjer, så du bliver den forælder, dine børn har brug for 

Navn:
E-mail: