Hvorfor anerkende de følelser som er
Anerkendende livsfilosofi
Skal jeg virkelig anerkende alt hvad mit barn gør?
Nej …
- Ved du hvad det er du skal anerkende og hvorfor?
- Hvad er forskellen på at anerkende og rose?
Hør Interview med Mette Weber om anerkendende livsfilosofi
Hvorfor anerkende?
Opmuntring og anerkendelse bruges til at lede dit barn gennem de mange trin, der skal til for at få styr på nye færdigheder. Det hjælper dit barn til at få en positiv selvopfattelse, og motiverer dit barnet til at holde ud, når de er i gang med en svær opgave.
Anerkendelse betyder ikke at du skal accepterer alt hvad dit barn gør. Det er en stor misforståelse. Du skal respekterer børns følelser. En anerkendende tilgang handler om at anerkende de følelser et barn eller voksen har, uanset om det viser vrede, glæde, surhed eller brokker sig .
Bag ethvert problem gemmer der sig et håb og en drøm om, at noget kan blive bedre
Peter Lang
Når du har en anerkendende tilgang, respekterer du andre , anerkender dets følelser og viser medfølelse. Og du fokuserer på det der virker. Det betyder ikke nødvendigvis at du accepterer og anerkender alt det dit barn, partner eller kollega GØR.
Fejlfindere
I nogle familier, er man af flere grunde optaget af problemer og med at finde fejl hos hinanden. Den holdninger dræner samspillet i familien for energi og skaber en uharmonisk mathed.
Nogle mener at ros og anerkendelse kan føre til at barnet bliver yderstyret og afhængig af ros og anerkendelse fra voksne.
Men dit barn bliver ikke yderstyret, hvis du ellers sørger for at respektere dit barns integritet og selvstændighedsudvikling og roser processen fremfor resultater.
Et barn skal ses og høres for at opleve sig forstået.
Et barn skal anerkendes og roses for at udvikle sin indre kerne, sin selvfølelse. Men barnet skal også udvikle selvtillid, lære at begå sig, for at kunne fungere i fællesskaber og i samfundet.
Når du roser skal du rose processen – ikke resultatet
Det er godt du prøver
Fint at du træner
Jeg kan se du gør et ihærdigt forsøg
Hvor er det herligt du kan lide at tegne
Hvor er det dejligt du forærer mig en tegning – det er jeg glad for
Så udover at rumme, respektere og anerkende barnets følelser, skal det guides, når det gør noget uhensigtsmæssige i forhold til sig selv og andre for at kunne fungere i fællesskabet.
Guide med empati respekt for barnet. Vis vejen
GIV ANVISNINGER
Det handler ikke om at voksne ikke må sætte grænser, men om hvordan vi sætter grænser.
Læs også
Det forstår jeg godt … eller gør du
Bliv bedre til at anerkende og rose på den fede måde
Vil du vide mere om anerkendelse og ros og blive bedre til at anerkende dit barns følelser og styrke dets karakterdannelse og robusthed, så læs min
E-bog: Anerkendende kommunikation
Pris Kr. 129,-
Online forløb i Forældreledelse
Anerkendelse og samtale om følelser kan indgå indgå i dit personlige individuelt tillrettelagte online forløb Forældreledelse som jeg planlægger til dig og du får e-hæftet med som bonus
Læs om det personlig individuelt tilrettelagte Online forløb ved at klikke på Læs mere under laptoppen
God fornøjelse med din anerkendelse
[…] Hør interview med Mette Weber om anerkendelse […]
[…] Anerkend dit barns følelser – Hvorfor anerkende følelser som er […]
[…] Anerkend dit barns følelser – det er i orden at være ked af det og vred. Når dit barn har følt sig accepteret som det er, og at det er ok at have sine følelser, bliver det bedre til at klare det det skal. […]
[…] Først i 4- 5 års alderen kan børn helt forstå, at man skal skiftets og dele. Det er i børnehaven barnet lærer turtagning og at det er nødvendig at stå i kø Det er i børnehave, børn for alvor lærer at dele opmærksomhed og vente på, at det bliver deres tur. Det er faktisk ikke nogen nem øvelse. Derfor er det vigtigt, at de voksne er anerkendende […]