Tal Med Børn

Velkommen til et kig ind i Forældreuniverset

           

Opskriften på en god forælder

Der findes ingen fast opskrift på hvordan man er en god forælder

Alle forældre har som dig, deres egen opskrift. Alligevel er der visse ingredienser, der hvis dine børn skal have det godt og klare sig godt, skal indgå i opskriften.

Heldigvis har de fleste i deres opskrift indgridienser som kærlighed, kys og kram, og det kommer man langt med. Det er den bedste start på et lille menneskes liv.

Men desværre er kærlighed ikke nok.

 

Jesper juul sagde det på følgende måde

“Den bedste form for børneopdragelse er kendetegnet af en konstant dialog, hvor begge parter lærer hinanden af kende, og hvor børn frivilligt kan drage nytte af deres forældres erfaringer og viden”

Jesper Juul

For at kunne føre dialog og udviklingsstøttende samtale og samspil er det, hvis du som jeg mener, at det Jesper juul sagde er rigtigt, at du har en hvis selvindigt, har en vis viden om børns udvikling, og at du bruger det, når du guider dine børn.

 

Børn er lyststyret – de dækker ikke nødvendigvis deres vigtige behov.

Det er din opgave

 • at sikre, at dine børns basale behov bliver dækket
 • trinvis at vise dem vejen til hvordan, de selv bliver gode til at dække deres behov.

Det gør du blandt andet ved at styrke dit barns hjerte og hjerne, samtidig med at du bliver klogere på dig selv.

mor                    far

Alle børn fortjener kompetente forældre

                                  

 

Er du den forælder som dine børn har brug for og du ønsker at være?

Selvfølgelig ikke hele tiden.

Det vigtigste i forældreledelse er, at du tør være den du er, er villig til at flytte dig, når du og dit barn har brug for, at du gør det. Vær opmærksomhedsdirektør

 

Tine Cranil skriver i min fbgruppe Forældreledelse 

“Det er et vedvarende fokus for mig at se mine børns behov. Mit syn på dem er tit farvet af mine egne oplevelser op igennem barndom og ungdom. Det leder til en opdragelse, hvor jeg har fokus på det, JEG fik eller ikke fik,- og det slører mit blik for mine børns behov. Min løsning er konstant at være nysgerrig på mine værdier, prioriteringer, ytringer etc. Og spørge mig selv “Hvorfor gør/synes du det her?”

Tine Cranil

Tak Tine, for at beskrive vigtigheden af at være nysgerrig på sine værdier, prioriteringer, ytringer og opmærksom på sin autopilot.

Jeg vil føje til “at sætte sig ind i børns udvikling,konfliktløsing og mentalisering”.

Jeg ved fra mange års rådgivning, at en del forældre desværre mangler viden om børns udvikling og derfor har for små eller store forventninger til dem. Jeg ved,  at det går skæft, når forældre har for lidt selvindigt og mangler viden om blandt andet dialog og konfliktløsning.

 

På spørgsmålet hvad fra Forældreuniverset har ført dig hertil, hvor du er i dag svarer Kristina:

“Jeg tror egentlig ikke det er én bestemt ting, der har flyttet mig til hvor jeg er nu, så meget som det er det, at når man arbejder med en problematik, så får man fokus på den på en konstruktiv måde. Med redskaber i hånden går man fra en følelse af håbløshed og
“jeg kan ikke det her” til nyt håb og “hov, jeg kan jo godt!”

Kristina 

“Det er gået godt efter jeg begyndte at arbejde med min forældreledelse. Er lidt stolt. Har afværget rigtigt mange vredes-udbrud, der altid resulterer i minus anerkendelse. Har talt til ti mange gange. Har også fejlet nogle gange. Men har bevæget mig langt og vil fortsætte med at have fokus her.”

Lone

 

Er ForældreUniverset noget for mig tænker du ?

Det er det hvis du:

 • ønsker samtaler med dit barn, der varme helt ind i sjælen hos jer begge
 • har lyst til at skabe nærvær med dit barn, helt ud i tæerne
 • har brug for et kærligt skub i din forældreledelse
 • vil være god til at støtte dit barns evne til at dække sine behov og behovsudsætte
 • vil hjælpe dit barn til god selvfølelse, højt selvværd, selvtillid og livsmod
 • vil støtte og guide dit barn til robusthed og livsduelighed
 • har brug for mere viden om børns udvikling
 • vil styrke samspillet med dit barn
 • selv vil have større glæde og energi i hverdagen
 • ønsker mere anerkendelse ind i dit og dit barns samspil
 • vil blive bedre til at mentalisere

Jeg har med forældreuniveret gjort det nemt for dig med små skridt,  at blive den forælder du inderst inde ønsker at være og som dit barn har brug for.

Du kommer til at elske det samspil og de samtaler, du får med din datter og/eller søn,

“Det virker bare, jeg flytter mig og kan se resultater på hvordan mine børn reagere anderledes. Men det er jo en lang proces at ændre mønstre. Men jeg gør noget.”

Lotte 

 

Får du det jeg lover ?

Kan jeg virkelig med hånden på hjertet love dig, at du når du er med i ForældreUniverset, får det du har brug for og skaber de forandringer du har brug for.?

Det kan jeg,  hvis du altså læser og bruger det jeg tilbyder dig.

“Det bedste  er de mange tips og tricks og gode ideer, som man får til rådighed. E- bøger og dialogkort til at downloade  og de mange forskellige temaer, så man bliver super inspireret. Jeg er helt ny, men jeg har indtil videre haft stor glæde af abonnere på forældreuniverset. Særlig det om hvordan man give beskeder ens børn lytter til – som var årsagen til, at jeg begyndte at abonnere.
Jeg vil helt klart anbefale at abonnere på Forældreuniveret, man får rigtigt meget for pengene og der er virkeligt meget materiale til rådighed og god hjælp, hvis man er kørt fast, mangler inspiration eller råd & vejledning.Man får lynhurtigt svar fra Mette, hvis man har spørgsmål og og den personlige rådgivning, ( chat ) der er inkluderet, har været GULD værd.
Tak for super viden”

Hanne

 

Hvem står bag Forældreledelse

  

Det gør jeg –  Mette Weber, I forældemunde kaldt Farverige Farmor – sundhedsplejerske, familie & konfliktvejleder, coach, og børnegruppeleder.

Min opskrift på stærk forældreledelse, indeholder ligesom din kærlighed, men derudover indgredienser samlet gennem mange års erfaringer med børn og viden fra mine mange uddannelser.Læs mere om Mette Weber

Jeg ved fra 40 års erfaring, at der ikke findes hurtige FIX, når det gælder samspillet mellem dig og dit barn. De er jo små mennesker, som har brug for varme forældre, som dig, der vil dem det bedste.

Når du bliver en del Forældreuniverset lover jeg dig, det blir  sjovere og nemmere være forælder.

 

Jeg viser dig

 • hvordan du bliver den personlige autoritet dit barn har brug for
 • hvordan du støtter dit barn/børn til at udvikle ansvar, livsmod og tiltro til sig selv.
 • hvordan du hjælpe dit dit barn med at opbygge sin indre kerne og kompas, så det bliver i stand til at klare det det står midt i og fremtiden
 • hvorfor dit barn har brug for at blive set, hørt, forstået og ikke mindst GUIDED, på baggrund af det, vi gennem mange års forskning, ved børn har brug for.
 

Hvorfor vente ?

når du kan blive den forælder du ønske….. NU

 

ForældreUniversets muligheder

 

Du er landet her fordi du er en nysgerrig, er interesseret i dit barn og interesseret i at leve det liv du ønsker og gøre det der er vigtigt for dig.

Hvad mon lige netop du har brug for siden, du er landet her på denne side.   

Vi har alle brug for noget forskelligt og vi lærer på forsekellige måder.  

Nogen kan lide at tage et online kursus og på kort tid blive klogere på et bestemt emne, mens andre foretrækker at tage små skridt over længere tid.

Nogen har brug for konkret viden om hvordan man fx. løser konflikter andre brug for at vide noget om hvorfor deres barn reager, som de gør fx. i skolen.

Her på siden finder du lidt af hvert og jeg er sikker på der er noget du kan bruge 

ForældreUniversets Abonnement 

Til dig der ønsker at tage, små skridt, og bliver klogere over tid , klog på dig selv og dit barn generelt, vil jeg anbefale dig et Abonnement på ForældreUniverset 

Tal Med Børn - På Den Fede Måde