Fra kaos til familiemøder og hyggeligt samvær – YES

mar 1 • 3358 Views • 4 kommentarer til Fra kaos til familiemøder og hyggeligt samvær – YES

En af de forældre jeg har haft i min forældrerådgivning, skrev følgende til mig, før vi gik i gang med første samtale på Skype:

Kære Mette

Jeg synes det kunne være godt at tage en snak om hvordan jeg får opstillet gode regler / familiemøder.  Vi er en familie med min mand og jeg, Y 12 år, X 10 år, Q 5 år og en hundehvalp på 7 mdr.

Det er oftest morgensituationer jeg har det svært med.Da alle børnene vil hunden rigtig meget. Hvilket tager deres opmærksomhed i stedet for det de ting de skal nå om morgenen. Burde jeg i en periode lade min mand tage hunden med på arbejde ? (jeg har alligevel hunden med når jeg kommer derud)

Vi har lavet en planche hvor vi alle har noteret de ting vi synes er dejligt om morgenen. Jeg ved bare ikke rigtigt hvordan vi kommer videre med den og få der gode stemning om morgenen. Hvordan griber vi vores samtaler an på  de familiemøder vi holder engang i mellem.

Jeg kæmper pt. med min søn på 10 år. Han har svært ved at behovs udsætte eller acceptere et nej.Det kan stamme fra at jeg så gerne vil dem det bedste og måske ikke får sagt tydeligt nej. Når vi kører skævt på hinanden, taler han ind særligt pænt til mig.

Andet emne er at min datter Y på 12 år. Har svært ved at falde i søvn.I går snakkede jeg med hende og fik hende efterfølgende til at notere hvad vi kom frem til. Sluk mobil kl. 20.30. Være i sengen kl. 21.00 – her kommer jeg og siger godnat. Slukke lyset senest kl. 21.30 Så kigger jeg til hende når jeg går i seng.

Problemet er så at jeg selv går i seng kl. 21.45)/22. Når jeg så kigger til hende, og hvis hun ikke er faldet i søvn, så kan hun ikke falde i søvn, hvis jeg ikke kommer og kigger til hende når jeg har læst.Hun har lidt svært ved at komme op om morgenen. Men er som regel hurtig når hun er kommet op.

Men jeg bør jo ikke skulle stå op igen, når jeg er gået i seng, vel??

Tredje emne er Q 5 år, som sidder meget uroligt når vi spiser og som ikke er ret god til at gøre som vi beder hende om. Også selv om jeg bliver stående og kigger på hende og tæller til 8…….Hun forstår heller ikke når vi beder hende behandle hunden pænt.

Tænker det meste handler om mig og den måde jeg kommunikerer med børnene. Jeg vil gerne at vi kan hygge os sammen uden at børnene hele tiden spørger om de må bruge iPad mm. Min søn har fået for vane at gå ind til sig selv for at spille eller se Netflix.

Jeg overvejer at indføre skærmfri onsdag. Der er det kun X der er til gymnastik, sammen med farmor.

Glæder mig til vores første samtale

Hvad blev resultatet af vores samtale?

Hvad fik Mor ud af vores samtale:

Vi fik vendt de  3 emner mor havde brug for at drøfte : behovsudsættelse, morgenrutiner , selvbestemmelse og medbestemmelse og hvordan man giver beskeder ungerne lytter til  og Familiemøder som du kan læse om længere nede i dette blogindlæg

I løbet af  KUN 3 samtaler, gav mor udtryk for at der var tydelige forandringer til det bedre og  familien godt på vej til bedre samvær og trivsel til glæde for alle. Særlig var det godt for mor, at opleve succes med sine evner til at klare sine opgaver som mor, fremfor at føle det hele hang på hende og at hun fik dårlig samvittighed.

Efter de tre gange rådgivning arbejder familien i dag videre med mine Magiske Søndagskort  og Familiemøder

Familiemøder

En Mor skriver på facebooksiden

Vi  oplevede nogle af de samme problematikker. Men efter vi startede på familieråd
( som vi kalder det hos os) har vi oplevet hvordan samspil og forståelse for hinanden er højnet i sådan en grad, at det der før udløste konflikter og utilfredshed, nu lettere kan tages med et smil og et pyt.
Fantastisk redskab det med familiemøder 

Vi har endnu ikke købt magiske søndags kort men følger dig på tæt hold. 

Tak Jannie for at dele så gavmildt af dine erfaringer og tid.

Bestil manualen :  Sådan holder du familiemøder, der lykkes

I  går fra kaos, uro og konflikter til struktur, ro og hygge

I manualen til får du redskaber til og viden om :

  • Hvorfor det ren en god ide at holde familiemøder?
  • Hvordan du gør det så  det lykkes?
  • Hvilke rammer skal der være for mødet?
  • Hvilke regler er en god ide ?

Pris kr. 69,-

 

Pris kr. 129,- inklusiv 15 min spørgetid/chat med mig

 

Gem

Gem

Kategori: dialogkort, e-shop, forældrekompetencer, magiske søndagskort, mentalisering, nyeste blogindlæg, opdragelse, regler
Tags:

4 Responses to Fra kaos til familiemøder og hyggeligt samvær – YES

  1. […] Læs fra Kaos til hyggeligt samvær med familiemøderne […]

  2. […] Den gode intension og første skridt er som sagt på plads, kære mor og far,  men hvordan og hvornår skal også besvares for at få ønsker til at blive til handling. Et konkret tiltag og svar kunne være Jeg vil på hverdage lade min telefon ligge i tasken efter arbejde, til ungerne er lagt i seng. Og jeg vil hver eftermiddag bruge 1/2 time sammen med ungerne enten på legepladsen, spille et spil eller læse en bog når vi kommer hjem i stedet. Jeg vil mindst en søndag om måneden bruge Magiske Søndagskort og holde 1/2 time Familiemøde […]

Skriv et svar

« »