Tal Med Børn

energier – kvindelige og mandlige

Når vi opdrager børn er det vores største opgave at lære vores barn at kende, se høre og forstå det.

Giv dit barn mulighed for at udvikle både kvindelige og mandlige sider og støt dit barn i at bruge både mandlige og kvindelige energier

De kvindelige energier er indadvendte, ønsker som udgangspunkt ikke at nå nogen vegne, det er de indre processer der er det vigtige. De bevæger sig mod det indre, omsorg, irrationelle, det abstrakte, stille, nærhed, inaktivitet – det at være.

De mandlige energier derimod ønsker handling og resultater. De er udadvendte, kan lide at strække sig ud i større og større territorier. Den mandlige side ønsker at konkurrere, det rationelle, det konkrete, beslutninger, støj – at gøre.

Hvilke energier vi lægger størst værdi, afhænger af vores opvækst, familien og den kultur vi vokser op i. En person som vokser op i en kultur, som værdsætter kunst, musik og litteratur udvikler og vil værdsætte kvindelige energier højt. En person født i en kultur der tillægger penge, magt og teknologi højest værdi, vil være tilbøjelig til at tillægge det, der ikke er nyttigt ringe værdi.

Psst:
Det vi sætter fokus på vokser – hvad er fokus i jeres familie?

Mette Weber

Mette Weber

Din Sparringspartner i Personlig Udvikling & Forældreledelse

Skriv en kommentar

Tal Med Børn - På Den Fede Måde

Få tips og bliv den forældre du ønsker at være

Du får du en E-bog, gode råd, og værktøjer, så du bliver den forælder, dine børn har brug for 

Navn:
E-mail: