Tal Med Børn

spørgsmål om omsorg

En fortvivlet mormor – svar

En fortvivlet mormor skriver

Kære Mette
Vi har en lille diskussion i vores familie omkring nærhed/omsorg. Jeg er mormor til mit 7 årige barnebarn
Farmor bebrejder mig at mit barnebarn  sætter sig op på skødet af mig. Hun skriver til mig at det er helt forkert og det er han al for stor til.
Jeg oplever, at når der er problemer derhjemme, så har han meget brug for sin mormor. Og han føler sig tryg ..

Han elsker også at falde i søvn inde hos mig. Men det tør jeg næsten ikke lade ham gøre af frygt for at få at vide at det er forkert.
Han holder mig i hånden og så fortæller han mig om alle de grimme oplevelser han oplever . Så til sidst hører vi forskellige cd.er som fortæller om hvilket dejligt barn han er..

Er det forkert at give ham den ekstra tryghed?
Mit barnebarn fortæller historier og det siges han lyver.
Jeg oplever ikke han lyver men han opfatter bare tingene anderledes måske. Han har sagt til farmor at hans mor/mormor altid tror på ham og hun siger til ham, at det gør hun ikke og din mor og mormor ved også hvad der er rigtigt og forkert.
Men jeg tænker: Er det ikke godt for et lille barn at have tillid til at folk tror på en?
En fortvivlet mormor

 

Mettes Svar

Kære fortvivlede mormor

Hvor er det godt at dit barnebarn har fundet helle .. et sted hvor han kan fortælle det han oplever, som er svært. Det er guld værd at nogen lytter uden at dømme, eller fortæller ham, at han ikke taler sandt.

Hvis dit barnebarn på 7 sætter sig hos dig, og der ikke er nogen krænkende opførsel fra din side…..jeg mener du tvinger ham jo ikke til det, det er hans behov for nærhed og tryghed – kan jeg ikke se noget problem i det.

Hvor er det godt du gør hvad du synes er rigtigt. Det lyder som om dit barnebarn har brug for omsorg og kærlighed, så godt du giver ham det.

Dit barnebarn har åbenbart nogle udfordringer, og når der indimellem er problemer derhjemme, er det super du støtter op. Det er skønt at andre hjælper, kan jo være svært for forældre at klare det hele selv, i de perioder, hvor vi ikke selv kan finde ud af vores liv.

Godt du gør det DU kan for at hjælpe ham.
Bliv ved med det og lad dig ikke slå ud over det de andre siger.

Mærk efter og du behøver ikke gå ind i en diskussion og forsvare dine handlinger, når du ved du er ærlig og gør det rigtige, der tjener dit barnebarn bedst.

Mange venlige hilsner

Mette

Ps:

måske du kunne hjælpe dit barnebarn ved at bruge Mine Bedste Snakkekort, når han er på besøg hos dig. Du kan læse om dialogkortene ved at klikke på læs mere

Læs mere

Læs andre spørgsmål og svar på Spørgehjørnet

Gem

Gem

Mette Weber

Mette Weber

Din Sparringspartner i Personlig Udvikling & Forældreledelse

Skriv en kommentar

Tal Med Børn - På Den Fede Måde

Få tips og bliv den forældre du ønsker at være

Du får du en E-bog, gode råd, og værktøjer, så du bliver den forælder, dine børn har brug for 

Navn:
E-mail: