Tal Med Børn

Brug din tablets optimalt

Tablets – sådan bruger du dem bedst

Bupl har skrevet en guide til, hvordan du bruger tablets til både leg, læring og dokumentation og samtidig gør det lettere at forberede sig til møder. Og til, hvordan du ikke skal bruge den

Hvorfor du skal bruge tablets i det pædagogiske arbejde

Bupl forklarer

  • Børnene lærer at mestre nutidens medier, de er aktive skabere på en ny måde, og hvis alle bruger tablets i daginstitutionen, er børnene mere lige, når de begynder i skole.
  • 42 procent af børnene i daginstitutioner har nu mulighed for at bruge tablets, viser en undersøgelse fra KL’s nyhedsbrev Momentum. I en tilsvarende undersøgelse fra 2012 var tallet 17 procent.
  • Den hastigt voksende popularitet skyldes i høj grad, at tablets er nemme at bruge. Børn og pædagoger oplever relativt hurtigt, at de har styr på teknikken, og derfor går de ikke i stå eller skal rode med tekniske løsninger. Det giver overskud til at være kreativ.
  • Voksne kan bruge iPads til dokumentation. De kan filme små situationer, som viser børns udvikling, og vil man på et møde sætte fokus på eksempelvis sprog, kan man filme sekvenser, hvor pædagoger arbejder med børnene. En lille film på tre minutter kan være et godt oplæg til debat.

Download guiden Tablets – sådan bruger du dem bedst

 

Mette Weber

Mette Weber

Din Sparringspartner i Personlig Udvikling & Forældreledelse

Skriv en kommentar

Tal Med Børn - På Den Fede Måde

Få tips og bliv den forældre du ønsker at være

Du får du en E-bog, gode råd, og værktøjer, så du bliver den forælder, dine børn har brug for 

Navn:
E-mail: