Tal Med Børn

ADHD hos børn ligger i generne

ADHD ligger i vores gener

Vores gener betyder meget for udviklingen af psykiske lidelser. Det gælder også ADHD, hvor arveligheden er op til 80 procent. Indtil nu har det imidlertid været et stort mysterium for videnskaben, hvilke gener, det drejer sig om.
 
Ifølge David M. Hougaard passer resultaterne med, at der er en glidende overgang i forhold til, om man har diagnosen ADHD eller ej.
”Jo flere af disse risiko-varianter, som du har, jo større er din tendens til at have ADHD-lignende træk og din risiko for at udvikle ADHD.”
 
”Det er interessant, at der her ikke er tale om sjældne genvarianter, men om hyppige varianter. De findes  hos en bred del af befolkningen.
”Man kan sagtens have alle varianterne uden at have ADHD.  Det er således helt klart, at der også er andre faktorer der spiller en væsentlig rolle for udvikling af ADHD. Det er meget komplekst. Nogle af de fundne hyppige genetiske varianter kan måske ligefrem bidrage til positive karaktertræk.”

 

Klik på Læs mere så kan du downloade hele pressemeddelelsen fra SSI

Brug for konkret hjælp til dit barn med særlige udfordinger kig her på dialogkortene: Leg og Lær kortene til børn med særlige udfordringer

Klik på Billedet for at læse om kortene

 

Mette Weber

Mette Weber

Din Sparringspartner i Personlig Udvikling & Forældreledelse

Skriv en kommentar

Tal Med Børn - På Den Fede Måde

Få tips og bliv den forældre du ønsker at være

Du får du en E-bog, gode råd, og værktøjer, så du bliver den forælder, dine børn har brug for 

Navn:
E-mail: