9.000 følgere på facebooksiden

aug 23 • 5059 Views • 54 kommentarer til 9.000 følgere på facebooksiden

9.000 – det er da bare for vildt og skal fejres.

Derfor deler jeg gaver ud

9000følgere

Jeg forærer 3 dialogkort julekalendere væk blandt dem, der under dette indlæg
senest Lørdag den 29.8 midnat, i svar nederst på denne side skriver, hvorfor de læser med på facebooksiden “Tal med dit barn på den fede måde.”

Det er en julekalender, hvis “låger” åbner dit barns hjerte. Dialogkort Julekalenderen 2015, der handler om følelser, er netop gået i trykken.

 

 

Et af kortene ser således ud

UdenforF

Bag på dette kort står der fx. følgende:

Føle sig uden for
Nogen gange kan man savne opmærksomhed, fra en man holder af. Det er svært at savne kærlighed og opmærksomhed. Det kan være slemt at skulle dele sin far eller mor med en anden. Så må man sige højt, hvad man kan tænke sig. Alle kan lide at være en del af et fællesskab, ingen kan lide at føle sig udenfor. Sammen kan man finde ud af hvad man kan gøre, så man ikke føler sig uden for. Nogle gange er der en grund til at ingen vil lege med en, og man må gøre sig umage for at blive en ven, de andre vil lege med.

Spørgsmål
Savner du opmærksomhed eller tid fra din mor eller far ?
Kender du nogen, du tror føler sig uden for ?
Hvad gør du, hvis du ser en, der føler sig uden for ?
Gør du nogen gange noget, så de andre derfor ikke vil lege med dig ? – hvad ?
Hvad kunne du gøre anderledes, så du ikke følte dig holdt uden for ?

Til de voksne 

Tal hvis lejeligheden byder sig om jalousi i relation til søskende og forældres opmærksomhed på en syg bror, en ny lillesøster eller nye ”søskende”

Ønsker du kortenes tekst uddybet finder du blogindlæg til dem samlet på dette link:www.talmedboern.dk/julekalenderlink

 

Jeg vinder aldrig noget ….
Jeg forudbestiller den og sparer 20%

bestiljulekalnedernNU

Ps
når du kommenterer under indlægget, bliver du samtidig tilføjet maillisten Tal med Børns inspirationsmail. Den er nemt at afmelde igen.

Gem

Kategori: Konkurrence
Tags:

54 Responses to 9.000 følgere på facebooksiden

 1. Anita siger:

  Jeg følger siden, fordi jeg finder det vigtigt at blive mindet om små ting i hverdagen, der gør livet bedre for mine børn. Så stopper man lige op og husker ‘Trøst først!’ (for eksempel). Der er så mange gode råd, som man kan implementere i hverdagen, for at ens guld trives bedst muligt. :) Tak for det! <3

 2. Line S siger:

  Jeg følger med for at få gode råd.

 3. Charlotte Christiansen siger:

  Jeg følger med på siden og har gjort det længe, fordi jeg blev fanget af Rosa Raptors illustrationer. Tegningerne/billederne underbygger i den grad mit ståsted og platform som mor, pædagog, psykoterapeut og lærer i indskolingen. Tak for en dejlig side med masser af inspiration.

 4. Susanne siger:

  Jeg følger med, fordi jeg går utrolig meget op i opdragelsen af mit barn. Vi taler ikke så meget med vores 6-årige søns bedsteforældre, da de er et andet sted i deres liv og går op i andre ting. Så der er ikke så meget sparring på den front jo.

  Her på bloggen er der bare en masse gode indlæg, der fortæller/minder mig om, hvad der er godt og skidt. Og mange ting ved jeg jo godt, men det gør det ikke mindre relevant. Jeg har også mange ting i mit liv og glemmer derfor en gang imellem at holde fast i den gode holdning. Mette Weber er bare super til igen og igen at prikke til mig med sine små indlæg. Jeg sætter stor pris på bloggen og Mette Weber. <3 :)

 5. Lene veldt siger:

  En stor ros til denne side. Jeg elskede små remindere om opdragelse og måder at anskue børn på. Jeg finder det brugbart både for mig selv som mor og i mit job som vejleder. Tak.

 6. Jesper Andersen siger:

  Jeg er helt ny følger, men har fået anbefalet din side af en bekendt og det er inspirerende at få lidt opbakning til at tackle hverdagens små “konflikter” bedst muligt. Med en 4årige i familien ville jeg elske at bruge dialogkortene aktivt :-)

 7. Tina siger:

  jeg følger med for at få nye input, viden OG reminder på at give familien det allerbedste, og børnene den bedste barndom.
  Mette tak for viden, din ærlighed og din måde at på, du er stor inspiration for os<3

 8. Medina Færch siger:

  Jeg kan ærligt ikke huske hvordan, men jeg støtte på din side omkring jul sidste år og med en lille skøn følsom spørgejørgen på 4 år, var der bare SÅ mange ting, som gav mening for mig at læse. Jeg elsker at følge med og vil da helt sikkert forsøge med et lod i puljen – det kunne jo være :-)

 9. Jeg følger med for at få input til samtale i mit arbejde med børn og med mit eget barn.

 10. Hej Mette
  Vi følger med i vores familie, fordi du ganske enkelt er inspirerende på en motiverende måde. Vi har stor glæde af dine input og især julekortene. De bragte sidste år gode snakke omkring bordet omkring følelser og hvad de er for en størrelse, at vi føler og ser dem forskelligt, og at man nogle gange kan komme til at forveksle dem. Alt det du gør og skriver er en gave i sig selv. Tak :)

 11. Désirée Gårdsvig siger:

  Jeg syntes rigtig godt om dine input i en travl hverdag, hvor yngste barn har nogle udfordringer, men dine idér giver stof til eftertanke, og at man lige tæller til 10 inden man svarer, så det bliver et brugbart svar. :-)

 12. Tina Bredfeldt siger:

  Jeg følger din side da der er mange gode ideer, som der kommer lidt i baggrunden i en travl hverdag ????

 13. Kære Mette
  Jeg følger dig og kan bruge alle dine gode og gennemtænkte råd, da jeg er farmor til 6 dejlige børn. Altid rart med ny inspiration til snak med børnebørnene.

 14. Flemming Linnebjerg Rasmussen siger:

  Jeg følger med for at samle små og store råd op som kan bruges i den travle hverdag, hvor det ofte handler om at gøre tingene bare en lille smule anderledes, om at ændre vaner bare en lille smule for at trække tingene i en bedre retning.

 15. Lis Kæein siger:

  Jeg har fuldt dig siden min tid i Jakarta, og finder altid gode ideer fra i dine mail og bøger.

  Kender en familie hvor faderen har kræft og tænkte at det med følelser og børn. Måske der er hjælp at hente i din julekalender.

 16. Nadia siger:

  Du kommer med gode råd og eksempler som kan bruges i en travl hverdag, hvor alt næsten skal være skemalagt for at få det til at få det til at gå op i en højere enhed.

 17. Stine lemming siger:

  Hej Mette

  Jeg er mor til tre, pædagog og familievejleder i FAMILIELIVET I FOKUS.

  Jeg følger dig og ønsker mig dialog julekortene fordi du inspirerer og på en helt simpel, anerkendende og tydelig måde opfordre til nærvær, forældreansvar og en ordentlig omgangstone.

  Beundringsværdige smil og lykønskninger, fra Stine – som ønsker sig flere følgere på facebook ;-)

 18. Henriette Jørgensen siger:

  Jeg læser med, fordi dine små og store guldkorn, gør verden til forskel for vores lille familie med et barn. Du giver os brugbare værktøjer til at vejlede og anerkende vores barn på en behagelig måde. Jeg har aldrig følt, at du har tænkt, at jeg er en dårlig mor, tvært imod opmuntrer du os og forstår hverdagen i en børnefamilie. Det gør vores hverdag sjovere, mindre konfliktfuld og gladere, at jeg læser med på facebook og mailen, når vores barn ikke lige er til stede. Tak :)

 19. Anne-Grethe Knudsen siger:

  Det er altid rart at få nye synsvinkler og ideer til at takle hverdagens situationer med sine børn :-)

 20. Tina siger:

  Fordi man aldrig kan få nok råd og se tingene fra nok synsvinkler = blive klogere!

 21. Dorte siger:

  Jeg følger med fordi det er dejligt at blive udfordret og inspiret I forhold til den måde man plejer at gøre tingene på. Det er jo mine BØRN det handler om!!! Så jeg skal jo gøre mit absolut bedste for at gøre dem til så hele, empatiske og velfunderede mennesker, der er klar til livets udfordringer.

 22. Susan Ekberg siger:

  Fordi…….de børn jeg arbejder med, bliver lykkeligere af den viden og inspiration jeg får ved at læse dine “kloge” ord. TAK for det.

 23. Helle roupe siger:

  Jeg følger siden fordi jeg er enlig mor, der bliver inspireret til hele tiden at reflekterer over hvor jeg er som mor, og hvis jeg var barn hvad er det så for en mor jeg selv ønskede samt jeg finder denne side vigtig intetessant og sidst men ikke mindst fordi vi har brug for disse sider der udfordrer os som mennesker derfor skal jeg være en af de heldige

 24. Jeg følger med – for at blive klogere og for at finde gode veje! Tak for muligheden!

 25. Iben siger:

  Fordi det er godt at blive mindet om det gode man gør og se fejlene hvis man er kommet ud af et forkert spor. Alle gør deres bedste med de ressourcer og den viden der er til rådighed i øjeblikket, men vi kan alle lære mere.

 26. Pia Hjorth siger:

  Du skriver på en let-forståelig måde :) Du inspirerer og deler nyttig og brugbar viden. Elsker de tegninger du anvender til dine indlæg. Har hængt flere af dem op i mit klasseværelse. Tak <3

 27. Heidi Lunding siger:

  Jeg elsker alle de små og store indspark der kommer – det er super at få inspiration der kan være med til at gøre en forskel i hverdagen ☺

 28. Liane Andersen siger:

  Jeg følger med på siden, fordi jeg tidligere har arbejdet ufaglært i en børnehave nogle år og ved hvor vigtigt det er, at tale RIGTIGT til og med børnene – hvor meget man kan løfte dem og gøre dem “hele”. Jeg har et barnebarn på 4 år og jeg ville elske hvis jeg blev den heldige! Mon ikke også moderen ville sætte pris på denne, fremfor en chokoladekalender ;-)

 29. Jeg følger siden da dialogen med børn er vigtig og den viden jeg får fra din side inspirer til en god dialog.
  Jeg har anbefalet julekalenderen til min datters børnehave og de købte sidste år julekalenderen.
  Kunne godt bruge den herhjemme også :-D

 30. Marianne E. Petersen siger:

  Jeg følger med, fordi jeg ind i mellem føler det er en stor udfordring at være en god forældre. Jeg håber, sådan at jeg og min datter kan få en bedre dialog og ikke for meget “hård stemme”.

 31. Jannie siger:

  Jeg følger med, da jeg altid kan bruge nye fifs og indspark til at gøre mor-rollen endnu bedre :)

 32. Tabita siger:

  Jeg følger siden fordi med 3 børn i alderen 1-6-12 år – den ældste med diagnose, så bringer dagen mange udfordringer som forældre. Jeg ønsker at blive en bedre forældre end den automatpilot som jeg har med mig. Og så er det jo dejligt at få fifs og gode råd, som kan gøre mig til en endnu bedre udgave af mig <3

 33. Lene Samuelsen siger:

  jeg følger med da man altid kan få nogle nye indput til omgangen med børn og børnebørn, trods megen erfaring med egne børn, og 7 børnebørn og flere års arbejde med dagplejebørn
  hvor de yngste 3 børnebørn er i alderen 4-8-12 år og den 8-og 4 årige er mere end aktive
  og de er fast hos mig flere gange om ugen pga forældres arbejdstider,
  så det er godt at læse gode råd

 34. helle siger:

  jeg følger med og deltager nu for anden gang.

 35. musemor siger:

  jeg følger med for at få fif og råd til små og store hverdagsudfordringer. Det har allerede givet mig rigtig meget :)

 36. sarah skytte siger:

  Jeg læser med på siden fordi den inspirerer og giver mig brugbare redskaber som jeg kan bruge i mit liv som mor til en 7 årig . Ligesom dialog julekalenderen har “låger” der åbner barnets hjerte så har siden ord som åbner mit hjerte :) Og Tak for det <3

 37. Dorthe siger:

  Jeg følger dine fantastiske indlæg, da jeg mener, at det er vigtigt at tale til børn på en god og ordentlig måde, så de får selvværd. I vores husstand er der tre børn med særlige behov, min søn har atypisk autisme og mine to niecer, som er omsorgssvigtede af deres forældre. De har alle tre brug for hjælp.

 38. Jeg læser dine inspirerende og livskloge indlæg med stor fornøjelse. Det er vigtige budskaber som bliver serveret enkelt og altid smukt illustreret. Jeg har anbefalet din side til rigtig mange forældre og håber kun at siden vil sprede sig som ringe til vandet til endnu flere –

 39. Camilla Søgaard siger:

  Jeg følger med på FB fordi der kommer så mange guldkorn som giver AHA oplevelser i mit liv ????
  Vi havde stor glæde af julekalenderen sidste år og ungerne finder stadig kortene nu og da frem for at snakke om dem.
  Der bliver set frem til nye kort senere på året ????

  • Mette Weber siger:

   Camilla Hvor dejligt at høre . Julekalenderen er blevet forfinet men det er samme temaer . Bedre kvalitet kort og trykning. Jeg har skrevet mere bag på kortene og sender dem der købte sidste år link til disse tekster og spørgsmål. Kortene i år får en fin æske men kommer også til at koste lidt mere så.
   Hvis dine børn er glade for kortene kan jeg anbefale dig de nye Magiske Søndags Kort jeg er i gang med . Du kan tilmelde dig til at høre om dem på dette link http://eepurl.com/bxsriP

 40. Katja siger:

  Jeg følger med for at få gode råd, vejledning og guidning så jeg kan være en god mor for mine to små guldklumper.

 41. Laura siger:

  Sådan helt fra hjertet så følger jeg din side for at lære mere om mig selv…
  Fordi jeg oprigtigt tror det hele starter ved forældrene.
  Så hvis en af mine 3 børn mistrives, så ligger svaret som regl altid hos mig.

  Jeg ville elske dialogkort, det er så fedt at lære hvordan man taler om”svære emner”.
  Så selvom det er en julekalender så ville det være noget som er brugbart hele året, det er jo ikke kun i dec der dukker svære emner op;)

 42. Linda Markussen siger:

  Jeg har fulgt med et stykke tid, fordi der er mange gode råd at hente, debat og inspiration – og så bliver det formidlet på en kærlig og anerkendende måde – både overfor børnene som forældrene :).

 43. Thilde kjærsgaard siger:

  Super god side med inspiration og gode fif når tingene indimellem spidser til i hjemmet

 44. Gitte siger:

  Jeg følger med, fordi dine indlæg ofte har hjulpet mig til at tænke over tingene, istedet for blot at køre i samme rille, jeg stopper op og tænker over de guldkorn, du så ofte kommer med :-)

 45. Solveig Kærlig siger:

  Jeg følger med for at få god vejledning i bl.a. Kommunikation med børn. Da jeg virkelig synes det er en svær ting.

 46. Emilia siger:

  Jeg følger med på Facebook for at få gode fif til hverdagen. Jeg kan bruge dem i mit privatliv såvel som mit arbejdsliv

 47. Charlotte Ebsen siger:

  Jeg er rimelig ny på siden, men har allerede en del gange oplevet, at de små remindere, der bliver slået op på Facebook lige får mig til at stoppe op og efterrationalisere over hvordan jeg takler de konflikter vi har med vores dreng på fire år. Jeg har især haft glæde af det du har skrevet omkring skæld ud og det er så dejligt, når man kan se, at det virker og tingene i hverdagen bare glider lidt nemmere ????

 48. Karin H. Bjerre siger:

  jeg har jo fulgt din side vel et par år efterhånden, den er til stor inspiration og eftertænksomhed i vores omgang med børn.. Jeg havde den store glæde at købe kortene til to af mine børnebørn sidste jul, men da jeg har seks børnebørn er der flere som vil have glæde af kortene !

 49. Lene Sandgaard siger:

  Jeg får fantastiske input i hverdagen som betyder at jeg stopper op og får reflekteret over min kommunikation ift. min datter. Det er jeg overbevist om kan gøre forskel i min datters selvværd samt gør at vi har det bedre sammen.

 50. Annie siger:

  Jeg følger med for at få tips til hverdagsudfordringer.

 51. Annette siger:

  Fordi jeg vil gerne være den bedste mor jeg kan være for mit barn og jeg bliver klogere her ???? og det gavner os begge ❤️

Leave a Reply

« »